BoAi Medical Center

Praktijk voor acupunctuur, massage en Chinese kruiden

Bij het BoAi Medical Center geven we traditionele Chinese geneeskundige behandelingen. Denk aan acupunctuur, massage, cupping en Chinese kruidengeneeskunde. Onze behandelingen beginnen met het stellen van een diagnose. Dit doen we door vragen te stellen, te luisteren en u te onderzoeken.
Zo stellen we vast wat precies uw klachten, problemen en bijbehorende symptomen zijn, zodat wij u effectief kunnen behandelen en ondersteunen bij uw herstel.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of bent u geïnteresseerd in een behandeling?  Bekijk dan onze website of maak direct een afspraak.  

Voor een afspraak stuur een bericht of bel!

06 52 77 88 19

Joni Li

Hallo allemaal!

Ik ben Joni Li. Trotse eigenaresse van BOAI medisch centrum. Ik ben geboren en getogen in China alwaar ik mijn liefde kennis en ervaring voor de Chinese geneeskunde ontdekte en ontwikkelde. 

Studie en werkervaring
In 1993 ben ik gaan studeren aan de Universiteit van LiaoNing. Een opleiding in Traditionele Chinese Gezondheidskunde op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde en acupunctuur. 

Daarna heb ik praktijkervaring opgedaan in een Chinees ziekenhuis om me verder te specialiseren. Na deze specialisatie ben ik  voor een bekende kliniek gaan werken waar ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van pijn, jicht en gynaecologie. Maar, misschien nog wel belangrijker, veel heb geleerd over cliëntencontact.

Ook in Nederland werk ik aan mijn passie
Eenmaal in Nederland aangekomen (2011) besloot ik van mijn passie voor Chinese Geneeskunde ook mijn werk te maken. Intussen zijn klachten die te maken hebben met het Nederlandse klimaat en eetcultuur (huidproblemen, hooikoorts en depressie) mij niet vreemd meer.

Nooit te oud om te leren
Daarom heb ik me de laatste jaren, naast mijn werk, toegewijd aan een studie aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine in Amsterdam. Een extra verdieping op het gebied van de basistheorieën van de Chinese geneeskunde en directe en effectieve behandelingen voor astma, jicht, huidaandoeningen, ontlasting problemen, vermoeidheid en depressies. 

Ik help u graag
Zoals u kunt zien ben ik al jaren bezig met de traditionele Chinese geneeskunde en heb ik veel ervaring opgedaan. Dit alles met als doel  veel mensen te kunnen helpen. Iedereen krijgt daarbij mijn geduld en mijn aandacht, zodat ik u de behandeling kan geven die precies bij u past.

Wat is een Tuina massage

TuiNa therapie is een traditioneel Chinese geneeskundige massage techniek. Het betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na). De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot de  veerkracht en weerstand, geeft flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Wat is cupping

Ook Cupping is een traditionele Chinese geneeskundige behandelmethode. Cupping ontleent haar naam aan de verwarmde glazen ‘cups’ die op het  lichaam geplaatst worden.. Deze warme ‘kopjes’ creëren een vacuüm op de huid. Door het vacuüm trekt de huid omhoog en beweegt er bloed naar deze plek. DIt stimuleert de bloedcirculatie, heft Chi-blokkades op en herstelt  de
Yin en Yang balans in uw lichaam.

Bijkomende effecten:
* Cupping verbetert uw vitale energie en immuunsysteem en vermindert vermoeidheid.
* Cupping  helpt bij het herstel van spieren,
elimineert zwellingen en andere  gerelateerde pijntjes.
* Cupping helpt ook tegen eczeem, migraine, bloedarmoede, acne en vruchtbaarheidsproblemen. 

P.S: Ondanks dat deze ‘cups’ verwarmd zijn hoeft u zich geen zorgen te maken over brandwonden. De ervaring is eigenlijk nog het best te vergelijken met een stevige zuigzoen. 

Bent u geïnteresseerd in deze behandeling?
Maak dan een afspraak.

Wat is Moxa therapie

Moxatherapie, ook wel moxibustie genaamd, lijkt veel op acupunctuur. Net zoals bij acupunctuur maken we gebruik van acupunctuur-naalden. Bij moxatherapie gebruiken we deze om warmte-energie naar een specifiek punt te leiden. 

Dit doen we door een propje van de bijvoet-plant, boven op een in het lichaam gestoken naald, aan te steken. De warmte en medicinale werking wordt via de naald naar het acupunctuurpunt geleid. Dit bevordert de chi-stroom en heft daarmee de chi-tekorten in het lichaam op. Onze cliënten beschrijven dit vaak als een prettige en warme ervaring. 

Voetreflex massage

Bij Voetreflexmassage stimuleren we de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. 

Voetreflexmassage  is goed voor zowel gezonde als zieke mensen. Bij gezonde mensen werkt het stimulerend en preventief. Bij zieke mensen kan het een genezingsproces bevorderen en symptomen verminderen.

Het doel is om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, psychische en sociale klachten te herstellen, die bij acute en chronische klachten ingezet kan worden, maar is ook zeer effectief als preventief en palliatief maatregel om een goede gezondheid te waarborgen en de kwaliteit van het leven te bevorderen.

Zijn de behandelingen verzekerd

Alleen de acupunctuurbehandelingen worden verzekerd (afhankelijk van uw verzering).
Vraag dit na bij uw verzekeraar.

BoAi Medical Center  | Gorile

Praktijk voor acupunctuur,  massage en Chinese kruiden in Goirle.

Er worden hier ook absoluut geen erotische handelingen verricht.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Graag houden we je op de hoogte. We sturen daarom maximaal 4 keer per jaar een mail. Interesse, schrijf je dan in. 

Contact

Tilburgseweg 38,
5051 AH Goirle

info@boaimedicalcenter.nl
06 52778819