Acupunctuur

Acupunctuur valt onder de noemer natuurgeneeskunde of alternatieve geneeswijze. De behandingen van BoAi Medical Center worden afhankelijk van uw verzekeringspakket vergoed. Bezoek de praktijk aan de Tilburgseweg 38, Gorile. 

Acupunctuur per behandeling 

€ 55,- 

bel 06 52 77 88 19
Heb je vragen?

OF WIL JE EEN BEHANDELING?

BEL 06 52 77 88 19

Acupunctuur

Acupunctuur; Yin en Yang energie in balans 
In Nederland valt acupunctuur onder de noemer natuurgeneeskunde of alternatieve geneeswijze. BoAi Medical Center biedt een adequate oplossing bij diverse lichamelijke en geestelijke klachten. In het menselijk lichaam bevindt zich een onzichtbaar energienetwerk bestaand uit meridianen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Op dit meridianen netwerk liggen de zogenaamde acupunctuurpunten. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een lichaamsfunctie. Men plaatst bij acupunctuur een minuscuul dun naaldje in het acupunctuurpunt. Zo beïnvloed men de meridianen van buitenaf en wordt de energiebalans tussen Yin en Yang herstelt. 

Acupunctuur herstelt de balans
Ideaal gezien stroomt deze energie (Yin en Yang)  dus in een constante rustige stroom door het lichaam. Soms wordt deze energiestroom verstoord. Als de verstoring te groot is ontstaan er klachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 

  • een verkeerde houding, o.a. door te lang te computeren of te weinig bewegen
  • ongezond of te veel eten
  • verslaving
  • stress door bv. relatieproblemen of werkproblemen

Door een gerichte acupunctuur behandeling kunnen we deze klachten verminderen en de oorzaak behandelen. Bij onze praktijk voor acupunctuur in Goirle is ieder behandeling dan ook volledig op maat, afgestemd op uw behoeften. Onze behandelingen zijn 100% natuurlijk en geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. We bestrijden dus niet alleen de symptomen maar juist  de oorzaak van het probleem. Heeft u klachten? En vraagt u zich af of dit onze behandelingen in combinatie met acupunctuur uw klachten kunnen verlichten? Neem dan contact op met Joni voor meer informatie over de acupunctuur behandelingen.

Acupunctuur behandelingen worden vergoed.

AGB code praktijk.  90-066330 en  AGB code van J.Li  9010 9498

KAB

Beroepsorganisaties van homeopaten, acupuncturisten en natuurgeneeskundigen aangesloten bij de koepel zien er op toe dat de aangesloten leden hun beroep op de juiste wijze uitoefenen..

RBCZ

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

RBCZ nummer 210050R

YI

BoAi Medical Center is lid van beroepsvereniging N.B.C.G. Yi,  een beroepsvereniging die opkomt voor de belangen van therapeuten werkzaam binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het verzekert de kwaliteit van traditionele Chinese artsen voor elke patient. Tegelijkertijd kunnen patiënten een vergoeding krijgen van verschillende verzekeraars. Bekijk hier de lijst met verzekeraars.

NBCG-Yi lidnr.0193

Acupunctuur behandelingen 

Chronische vermoeidheid

Hoewel bij chronische vermoeidheid vele factoren een rol spelen, is het mogelijk met een correcte diagnose en acupunctuurbehandeling, in combinatie met een goed voedingspatroon, de klachten te verminderen of te verhelpen.
Vraag om de mogelijkheden met acupunctuur.

Overgangsklachten

Zit je in de overgang? Dan gaat dit doorgaans gepaard met veel klachten. De klachten waarvan je tijdens de overgang last kunt hebben, kunnen heel divers zijn. Om deze klachten te verminderen, is het een goed idee om tijdens jouw overgang acupunctuur te laten toepassen.

Menstruatie klachten

De meest gehoorde menstruatieklacht is buikpijn voorafgaand aan en tijdens de menstruatie. Acupunctuur kan helpen om deze pijn te verlichten.. Wetenschappelijke onderzoeken hebben het pijnstillende effect van acupunctuur aangetoond. Zo ook bij menstruatiepijn.

Slapeloosheid

Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de energiebalans. In het bekende yin-yangsymbool staat de donkere helft, de yin-energie, voor rust (nacht) en het lichte gedeelte, de yang-energie, voor actie (dag). Deze lopen als het goed is  vloeiend in elkaar over. 

Maagklachten

Aacupunctuur is erop gericht om de verstoorde energiebalans te herstellen. Een stagnering van de normaal naar beneden gerichte energie uit zich in pijnklachten of in een tegengestelde reactie zoals oprispingen of braken. Met acupunctuurverbeteren we het verteringsproces en verhoging van de weerstand.

Blaasdisfunctie

Acupunctuur kan de nieren ondersteunen bij hun taak om vocht af te voeren en de doorstroming in de richting van de blaas te bevorderen. Ook kan de behandeling zich richten op het verhogen van de weerstand, zodat bacteriën geen kans krijgen en ontstekingen bestreden worden.

Hooikoorts

Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen van hooikoorts, is het beter om in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Omdat hooikoorts te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, zullen we de behandeling daar op richten.

Overgewicht

Acupunctuur en afvallen. Wellicht is dit niet de eerste afslankmethode die in u op komt wanneer u start met afvallen, maar acupunctuur is zeer effectief gebleken als ondersteunende behandeling voor mensen die bezig zijn met afvallen. Een paar naaldjes in uw lichaam en de kilo’s vliegen eraf? Zo werkt het (helaas) niet

Depressie

Acupunctuur helpt om emoties meer ruimte te geven. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om boosheid, een emotie die bij depressie vaak onderdrukt is, meer te gaan voelen. Maar ook verdriet of angst, en zelfs een prettige emotie als vreugde kunnen vastzitten en door acupunctuur meer ruimte krijgen.

Angst

Acupunctuur helpt bij angst- en traumaklachten
Van bepaalde acupunctuurpunten is aangetoond dat ze specifieke gebieden in je hersenen positief kunnen beïnvloeden en daarmee nervositeit en de gevoeligheid voor pijn en stress verminderen en ontspanning kunnen bevorderen.

Astma

In de acupunctuur krijgen de luchtwegen – samen met de huid – een belangrijke plaats toebedeeld in ons afweersysteem. Het zijn immers organen die in direct contact staan met de ‘buitenwereld’. Een onderzoek naar de conditie van de huid behoort dan ook standaard tot de werkwijze bij ademhalingsproblemen.

Exceem

Klachten van allergie zijn een veel voorkomend verschijnsel. Bij allergieën van de luchtweg en van de huid, zoals eczeem kan de acupunctuur een goede werking hebben. In het seizoen zie ik veel mensen met hooikoorts. Bij deze klachten treedt vaak al na een behandeling verbetering op

Ischias

Acupunctuur helpt bij rugpijn zeer goed als pijnbestrijding en bij het ontspannen van de spieren, maar de oorzaak van de lage rugpijn zal altijd moeten worden aangepakt om herhaling te voorkomen. De acupuncturist zal altijd met u kijken naar de oorzaak van de pijnklachten zodat de behandeling en eventueel aanvullende hulpmiddelen daarop kunnen worden afgestemd.

Obstipatie

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur PDS-klachten kan verminderen en zelfs kan verhelpen. Prikkelbare darmen uiten zich in verschillende kwalen als buikkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree of juist obstipatie. Vaak gaat het bij PDS om een combinatie van deze vervelende klachten.

Acne

Bij huidaandoeningen is er sprake van een verstoring in de energiehuishouding in uw lichaam. De energie zit opgesloten in het lichaam en zoekt een uitweg via de huid. De acupunctuurbehandeling is erop gericht de energie te reguleren. Hierdoor neemt de ernst van de klachten af. Daarnaast is de behandeling gericht op het versterken van het immuunsysteem. 

BoAi Medical Center  | Gorile

Praktijk voor acupunctuur,  massage en Chinese kruiden in Goirle.

Er worden hier ook absoluut geen erotische handelingen verricht.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Graag houden we je op de hoogte. We sturen daarom maximaal 4 keer per jaar een mail. Interesse, schrijf je dan in. 

Contact

Tilburgseweg 38,
5051 AH Goirle

info@boaimedicalcenter.nl
06 52778819